De Nederlandse belastingbetaler staat binnenkort garant voor een miljardenlening aan KLM. Hoekstra wil dat het bedrijf wordt geherstructureerd, opdat de lening kan worden terugbetaald. Onbegonnen werk, zo blijkt uit de cijfers.

Vijftien maanden geleden investeerde minister van Financiën Wopke Hoekstra honderden miljoenen in Air France-KLM, een bedrijf met op dat moment een eigen vermogen van 2,3 miljard euro. Het levert lof op: De Telegraaf noemt hem ‘een potentiële minister-president’. En hij mag als spreker optreden tijdens KLM’s eeuwfeest. Sindsdien is het eigen vermogen met meer dan 90 procent gekrompen en hebben Hoekstra’s aandelen twee derde van hun waarde verloren. Voor de oud-McKinsey-man, die zichzelf in NRC Handelsblad omschrijft als ‘cijferaar’, zijn dat geen briljante cijfers.

Lees verder op FTM.nl.