Over mij

Over mij

Als onderzoeksjournalist richt ik (1984) me op klimaatverandering. Mijn focus ligt op sectoren in de Nederlandse economie waar de uitstoot van broeikasgassen groot is: de Rotterdamse haven, de energiesector en de luchtvaart. Ik onderzoek hoe bedrijven omgaan met de noodzaak tot verduurzaming en welke belangen, structuren en partijen een snellere verduurzaming vertragen.

Meestal schrijf ik mijn verhalen voor Follow the Money. Ook publiceer(de) ik soms verhalen in NRC Handelsblad, Vers Beton, Metro en Reporters Online. Ook maak ik zo nu en dan podcasts, bijvoorbeeld voor de circulaire voorbeeldstad BlueCity.

In het verleden heb ik bij verschillende media in de hoofdredactie gezeten. Zo leidde ik bij Blendle een team van 10 redacteuren, die vrijwel alle Nederlandse (geschreven) journalistiek in de gaten hielden om daar iedere dag de beste verhalen uit te filteren. Ook zat ik in de hoofdredactie van Vers Beton en Reporters Online.

What else you need to know? Mijn overgrootvader werkte in de jaren 1910 als loods in de haven, mijn grootvader groeide op naast het Kasteel maar zei eind jaren '80 toch tegen me: 'Je moet voor Feyenoord worden', min moeder is een groot Dirk Kuyt-fan (ikzelf ben meer een RVP-man) en mijn zoon Jan (2016) valt rustig in slaap als je Niets is sterker dan dat ene woord voor hem zingt.