Komende donderdag organiseert Follow the Money samen met Pakhuis de Zwijger een programma over de toekomst van de Nederlandse luchtvaartsector.

‘Huh’, hoor ik je nu denken. ‘Theaters en debatpodia mogen toch nog helemaal niet open?’

Dat klopt. Maar de helden van Pakhuis de Zwijger hebben een podium met videoschermen gebouwd, inclusief inbellende gespreksdeelnemers en interactieve publieksparticipatie. (Een livecast, in vaktermen.)

De opzet is in principe heel simpel: ik mag het huis weer uit (joepie!) en zal in Pakhuis de Zwijger op het podium staan. Daar ga ik met verschillende experts in gesprek over de toekomst van de luchtvaart in Nederland. En jij kan dat via je eigen computer volgen, gewoon thuis, met je favoriete biertje uit de voorraadkast in de hand. Je leest het goed: drankjes en chips zijn tijdens het programma gewoon toegestaan 🙂

We gaan het dus hebben over de toekomst van luchtvaart in Nederland. Dit is een extreem gepolariseerd debat: de een ziet de luchtvaart als de kurk waarop de Nederlandse economie drijft, de ander zou het liefst de dijken om de Haarlemmermeer weer doorsteken. Binnen die polarisatie staat de overheid op het punt om miljarden(leningen) in KLM te pompen.

Donderdag gaan we nadenken over de vraag hoe zinvol dat is. Wat voor luchtvaartsector heeft de Nederlandse economie in de toekomst eigenlijk nodig? Wat voor KLM hoort daarbij? En is de manier waarop de staatssteun nu wordt vormgegeven daarmee in overeenstemming?

Kortom: we gaan proberen een nuchter gesprek te voeren over de toekomst van de Nederlandse luchtvaartsector. We beginnen om 20:30 uur en zijn een uurtje later klaar. Wil je erbij zijn? Meld je dan even aan via deze link, dan zorgen we dat je alle relevante informatie en hyperlinks op tijd krijgt toegestuurd.

Oh ja: je kan er ook alvast jouw vragen achterlaten! Graag zelfs, want dan doen wij ons best om er tijdens de avond zoveel mogelijk te behandelen.

Ik heb er erg veel zin in en hoop op een superinhoudelijk uur! We zien elkaar donderdag.