Verschillende bewoners maken melding van een ‘chemische olie-achtige lucht’ in de Nieuwe Houthavens in Amsterdam-West. De klachten maken duidelijk hoeveel last de bewoners van de nieuwbouwwijk en de havengerelateerde industrie van elkaar kunnen krijgen.

In de Amsterdamse Houthaven ligt een houten vlot in het water. Het is het territorium van twee jongetjes, de zwembroeken nog druipend van het bommetje van zojuist, de haren hoogblond van de eeuwigdurende Hollandse zomer van 2018. Ze liggen languit, maar zijn alert: ze houden iedereen in de gaten die het vlot op hen wil veroveren. En dan vooral dat meisje dat nu dichterbij komt zwemmen, het zusje van één van hen: die vertrouwen ze duidelijk voor geen meter. Vanaf de kant kijkt een man met een reusachtige, ontblootte bierbuik en een ferm glas weizen in de hand toe.

Lees verder op FTM.nl.