Eind oktober 2018 ging EnergieFlex failliet, waardoor tienduizenden Nederlanders werden gedupeerd. Op zichzelf is het faillissement een logisch gevolg van de liberalisering van de energiemarkt, waarin ondermaats presterende energiebedrijven sinds 2004 mogen omvallen. Maar wie nagaat hoe EnergieFlex werd opgericht en bestuurd, vraagt zich af of de consument niet beter beschermd had mogen worden.

Siva Kandiah is een kleine man met flaporen, met in zijn hoofd duizend ideeën. Als hij een ondernemerskans ruikt, wil hij die pakken. Eigen baas zijn is de kortste weg naar onafhankelijkheid. Vlak nadat hij in 2005 met een diploma ‘accountancy and control’ de Erasmus Universiteit verlaat, besluit hij niet voor een baas te gaan werken, maar zich bij de Kamer van Koophandel in te schrijven als freelancer. Hij verdient de kost met boekhoudklussen bij opdrachtgevers als de gemeente Den Haag, Leenbakker en het GVB in Amsterdam. Zo houdt hij ruimte om zijn eigen, grotere dromen na te jagen.

Lees verder op FTM.nl.