In Rotterdam bestrijden voormalige bijstandsgerechtigden rattenplagen en doen tegelijkertijd iets aan het afvalprobleem. Ze werken voor GroenCollect, een bedrijf dat rotte bananen en verschimmeld brood inzamelt. Maar fiscale regelgeving leidt ertoe dat groei uitblijft. Waarom eigenlijk?

Bij de voormalige tippelzone aan de Keileweg in Rotterdam staat een oude container op een vervallen industrieterrein. Er ligt een berg rotte bananen op beschimmeld brood. Voor veel mensen zijn er genoeg redenen om deze plek te mijden, maar Philip Troost (36) vestigde er zijn onderneming. Sinds anderhalf jaar biedt hij mensen ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’ een baan, lost hij een afval- en een rattenprobleem in de stad op en werkt hij aan een duurzame economie. En dat allemaal zonder subsidie.

Lees verder op FTM.nl.