Nuon wil zijn Hemweg-steenkoolcentrale alleen sluiten als de overheid met een zak geld over de brug komt. Dat geld – 40 miljoen euro – zou nodig zijn voor een sociaal plan voor de werknemers. Maar daar is Nuon nu juist zélf verantwoordelijk voor.

Deze kabinetsperiode gaat er minimaal één van de vijf Nederlandse steenkoolcentrales dicht. Dat hebben de coalitiepartijen zo afgesproken. Vrijwel niemand twijfelt eraan dat dit de Amsterdamse Hemweg-centrale van Nuon zal zijn. Dit is de oudste kolencentrale van Nederland, per eenheid opgewekte energie daarom de meest vervuilende en de centrale stuit op een boel maatschappelijke weerstand. De onderhandelingen zijn inmiddels begonnen en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft een zak geld vrijgemaakt om de sluiting mogelijk te maken.

Lees verder op FTM.nl.