EvalienMet nog ruim vier maanden tot de verkiezingen, is de eerste beschuldiging van racisme alweer geuit. Daar gaan we weer. Zou een oproep tot een fatsoenlijk debat vruchteloos zijn?

Slingers! Balonnen! Fanfare! Met nog 133 dagen te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen is het r-woord namelijk alweer gevallen. Aanleiding was dit opiniestuk van de campagneleider van Leefbaar Rotterdam Ronald Buijt over de Nederlandse politie, die donkere of getinte personen vaker aan zou houden dan blanke Nederlanders. GroenLinks-man Arno Bonte stelde hierop in het Rotterdams Dagblad dat Buijt ‘een bijna racistische bijdrage’ schreef. Bijna hè, Arno moet nog een beetje in vorm komen, maar de prijs voor de Eerste Racismebeschuldiging van deze verkiezingscampagne kan ontegenzeggelijk uitgereikt worden aan GroenLinks’ tweede man. Natuurlijk reageerde Buijt hierop als door de bijen gestoken. ‘Opportunist’, beet hij Bonte nog in hetzelfde RD-artikeltje toe.

Lees verder op VersBeton.nl