Aan de hand van een lang interview met de Eindhovense rapper Fresku schreef ik een biografie van hem. Een deel daarvan is inmiddels gepubliceerd op Fresku.com en Top-Notch.nl

Op 19 december 2008 zet Fresku de track “Kees” op Internet. Het nummer, een als brief aan Kees de Koning verpakte aanklacht tegen de muziekindustrie, zet hem in één klap op de kaart. ‘Een dag later al belde Kees me op. We spraken toen af contact te houden.’
Ondertussen begon Fresku’s alter ego –Gino Pietermaai- naamsbekendheid te krijgen. Samen met zijn vriend Teemong schiet hij filmpjes als ‘De Oude Bok’. Deze worden op Youtube een ware culthit. ‘Als andere mensen zich niet op hun gemak voelen, dan vind ik dat juist leuk. Ik ben gewoon een kutkop. Als je mij aan de kassa of in de bioscoop hebt ben je de lul. Echt hoor. Ik ga gewoon kutten met je. Ik vind het oprecht interessant hoe mensen reageren op mijn gekut. Achter Gino’s zonnebril durf ik daar nog veel verder mee te gaan. Ik denk dat dit ontstaan is toen ik terugkwam in Nederland en mijn moeder zorgde dat ik een bril kreeg. Ineens voelde ik me heel naakt, had ik door dat iedereen mij kon zien. Daarom vind ik het zo fijn om in de huid van Gino te kruipen. Mensen kunnen mij niet goed herkennen, maar ik kan hen wel goed observeren. Daar houd ik van.’

Lees verder op  Fresku.com