‘Where Is The…’ (WIT) is een stichting die een podium biedt aan jong talent. Het project ‘Where Is The ARTist’ biedt deze jonge artiesten een gezicht. Op WhereIsTheWebsite.nl zal je daarom regelmatig een interview van mijn hand met één van WIT’s talenten vinden. In aflevering één: DJ en producer Elektroy.

DJ Elektroy, Roy Hessing in zijn paspoort, is 24 jaar en woont in Nieuwegein. In het dagelijks leven is hij schilder. Voor WIT draaide hij op Where Is The Woolf?! en Where Is The Moon?!. Verder draaide hij ondermeer op E.M.M.A. en Dazzleville.

Als DJ Elektroy een set maakt, zoekt hij een goede mix tussen verschillende soorten energie. ‘Zo is het belangrijk dat er een goede flow in de set zit, een soort coolness, waardoor je als vanzelf wilt gaan dansen. Daarnaast moet je af en toe wakker geschud worden met een goede trap in je gezicht, met nummers die een lekkere harde en diepe baslijn hebben. Dan zijn er nog de hyperactieve elektronummers, die gekenmerkt worden door heel veel geluidjes, piepjes en vervormingen die over een simpele lage bas heen komen. Al dit soort nummers hebben een eigen energie, en met elkaar vertellen ze een verhaal.’

Steeds meer vertelt Roy zijn verhaal aan de hand van eigen producties. Op Dazzleville, toen hij een half uur moest draaien voor headliner Baskerville, gebruikte hij voor het eerst nummers van eigen hand. ‘Voor mij was het ook maar de vraag hoe het zou uitpakken,’ aldus Roy. ‘Ik had mijn nummers niet eerder over zo’n soundsystem gehoord. Het was echt heel vet. De organisatie vroeg zelfs of ik aan het einde van de avond nog een keer zou willen draaien.’ Ook bij andere DJ’s blijven zijn producties niet onopgemerkt. De Duitse DJ en labeleigenaar aUtOdiDaKt, waarmee Roy al een tijd contact heeft, gebruikte één van Elektroy’s nummers zelfs op zijn CD. ‘Toen stond mijn naam daar ineens achter. Geweldig.’

Uiteindelijk wil Roy het liefst alleen nog eigen producties draaien. ‘In een set van anderhalf uur heb je ruimte voor ongeveer vijftien nummers. Het liefst zou ik daarbij alleen nog gebruik maken van eigen werk. En dan een liveset spelen.’ Op een doorbraak zit Roy niet  te wachten: ‘Als ik opgepikt zou worden binnen de scene, dat zou leuk zijn, maar ik zit verder niet echt te wachten op commercieel succes. Sterker nog, als iets heel populair wordt, dan hoeft het van mij vaak niet meer. Vroeger draaide ik naast elektro ook minimal, maar sinds dat zo populair is geworden ben ik ermee gestopt. Het minimal-verhaal is inmiddels echt wel verteld.’ Elektro blijft Roy voorlopig nog wel trouw. ‘Kijk maar naar mijn naam,’ lacht hij. ‘Ik denk dat ik dat verhaal mijn hele leven wel blijf vertellen.’

Meer Elektroy? Check out zijn Myspace en Soundcloud!