Vanuit de sauna van BlueCity onderzoekt klimaatjournalist Ties Joosten de transitie richting een circulaire economie. In de eerste afleveringen onderzoeken we de bouw, want wat vandaag wordt gebouwd, staat er in 2050 nog.

Namens De Oogstkaart, marktplaats voor professioneel bouwers, schuift in deze tweede aflevering Christian Euser (managing director en co-founder) aan. Hij legt uit hoe zijn bedrijf de circulaire transitie gaat versnellen: “Wij nemen nu de Delftse Poort onder handen”

Wellicht weet je dat de circulaire transformatie van BlueCity in handen is van Superuse Studios. Deze circulaire architecten bedachten jaren geleden al De Oogstkaart: een tool waarin vraag en aanbod van circulaire bouwmaterialen bij elkaar worden gebracht. Inmiddels is De Oogstkaart verzelfstandigd tot een eigen bedrijf.

Luister via Spotify.