Gisteren beschreef ik hoe de afgelopen weken grote Nederlandse beleggers het achterste van hun tong lieten zien bij de aandeelhoudersvergaderingen van oliebedrijven. Lees hier het artikel: Tussen pensioenfondsen tekent zich een klimaatkloof af.

Misschien herinner je het nog: enkele weken geleden vroeg ik je om tips over geldstromen naar de luchtvaartindustrie.

Ik kreeg een boel reacties en ben sindsdien hard aan de slag gegaan. Ik spitte jaarverslagen, begrotingen en archieven door van onder andere de Europese Unie, de Wereldhandelsorganisatie, de NAVO, Schiphol, Air France-KLM, verschillende ministeries, gemeenten en provincies, enzovoort, enzoverder.

Morgen komt het resultaat van mijn zoektocht online. In alle eerlijkheid: we hebben er iets heel bijzonders van gemaakt. Zo regisseerde Jessica Kuitenbrouwer een fantastische podcast waarvoor ik de voice-overs insprak. Zat ik ineens met vier stemacteurs in de studio!

Ondertussen maakte JanJaap Rypkema een geweldige reeks illustraties. ‘Hier zijn ze,’ appte hij om half 3 ’s nachts. Waarna Jorik van Essen aan de slag ging met de vormgeving (er zit zelfs een leuke easter egg in het verhaal, maar die laat ik je graag zelf ontdekken).

Anyway, het is nu dus zo’n leuke, energieke dag, waarin iedereen hard aan het werk is om de puntjes op de i te zetten. Het maakt me enorm trots onderdeel te zijn van zo’n grote groep getalenteerde mensen die hun kennis en energie inzetten om een belangrijk verhaal zo goed mogelijk te vertellen. ?