‘Au, nee, mijn ogen, ik wil het niet zien’, dacht ik, toen ik verschillende mensen in mijn filterbubbel dit verhaal van De Telegraaf zag retweeten.

Sinds ik over klimaatverandering schrijf, kamp ik met het volgende dilemma: ga ik de discussie aan met klimaatontkenners? Vrijwel altijd kies ik ervoor om de quatsch te negeren. Wat bereik ik, als ik uren investeer om uitgebreid en inhoudelijk uit te leggen waarom uitspraken van Tiër of Geert onzinnig zijn? Liever schrijf ik voor mensen die er met mij van overtuigd zijn dat klimaatverandering een probleem is waar we samen een oplossing voor moeten zoeken.

Toch kies is vandaag voor een andere benadering, en wil ik je graag wijzen op dit stuk van Sargasso. Zij hebben van iedere ondertekenaar van dat Telegraaf-manifest onderzocht of ze een beetje verstand hebben van klimaatverandering. No surprise: dat hebben ze niet. Niks. Noppes. Nada. Voor het grootste deel zijn het pensionado’s met laatste spotlight-drang.

En nu? Helpt het iets dat je dit nu weet? Heb ik bijgedragen aan het debat over klimaatverandering, door te wijzen op dat stuk van Sargasso? Heeft het iemand overtuigd?

Wat ik je eigenlijk vragen wil: moet ik meer of minder het debat aangaan met klimaatontkenners?

Ik hoor graag jouw mening hierover. Dat kan door simpelweg op deze email te antwoorden.