Van de 163 miljoen ton grondstoffen die Nederland jaarlijks gebruikt, wordt bijna 40 procent gebruikt in de bouw. Dat gaat drastisch veranderen – en veel sneller dan je denkt. Hoogste tijd voor een gesprek met drie experts over het fenomeen circulair bouwen. In het hol van de leeuw: de Amsterdamse Zuidas.

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Althans, dat heeft de overheid in 2017 samen met 180 partijen in het Nationaal Grondstoffenakkoord afgesproken. ‘Volledig circulair’ wil zeggen dat we dan helemaal geen nieuwe grondstoffen meer nodig hebben om de economie draaiende te houden, we gebruiken enkel nog fossiele materialen, mineralen en metalen die al in de samenleving in omloop zijn. In 2030, over twaalf jaar dus al, moet de economie draaien op de helft minder nieuwe grondstoffen.

Lees verder op FTM.nl.