Op Shells jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd de klimaatresolutie van Follow This weggestemd. Toch hebben actievoerders binnen en buiten een ding wel voor elkaar gekregen: het gesprek bij Shell gaat niet meer over cijfers maar over mens en klimaat.

Op het plein voor het Circustheater in Scheveningen lijkt het wel kermis. Shell houdt er zijn jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering en een bonte verzameling actievoerders verdringt zich voor de ingang om de stemming te beïnvloeden. Achttien man sterk leest hardop teksten voor over de sociale misstanden en milieuschade die Shell veroorzaakt. Ze staan voor een fototentoonstelling over de achttien rechtszaken waarin Shell momenteel verwikkeld is. Even verderop staat Milieudefensie mensen te werven voor de negentiende: de organisatie wil een klimaatrechtszaak aanspannen tegen de oliegigant.

Lees verder op FTM.nl.