versbeton-dbs-640-koenharmsmaIn een week waarin landelijk het ene na het andere journalistieke initiatief gelanceerd werd (eLinea, Blendle, De Correspondent, MyJour en TPO Magazine) en de nieuwe media volop in het middelpunt van de belangstelling staan, dacht ik vanaf de wal het schip dat Bogue heet eens ongevraagd van advies te dienen. Een stukje journalistieke navelstaarderij dus, voor diegene die daarin is geïnteresseerd.

Vooropgesteld: ik draag Bogue een warm hart toe. De zorgen om de uitholling van de lokale journalistiek – en daarmee die van de lokale democratie – zijn terecht groot. Dat een groep (semi)vrijwilligers bereid is om de vrije donderdagavond op te offeren om, ik noem maar wat, de nogal overmoedig declarerende deelraadsvoorzitter Harlow Brammerloo het vuur aan de schenen te leggen, is dus alleen maar toe te juichen.

Lees verder op VersBeton.nl