Eén van de meest succesvolle leegstandprojecten in Rotterdam is het Kus&Sloop-hotel in de Afrikaanderwijk op Zuid. In dit hotel slapen gasten niet in een kamer, maar in een door kunstenaars onder handen genomen appartement dat op de nominatie staat om gerenoveerd te worden. Honderden gasten uit Rotterdam en ver daarbuiten maakten via Kus&Sloop kennis met de Afrikaanderwijk.

Het idee voor een wijkhotel kwam twee jaar geleden van woningcorporatie Vestia, waarna bureau M.E.S.T. – een groep jonge stadsontwerpers – gevraagd werd om het hotel en de culturele activiteiten op- en in te richten. Sinds een paar maanden heeft de lokale onderneemster Nina Daal de leiding over Kus&Sloop overgenomen. Zij probeert nu van het hotel een commercieel, economisch duurzaam bedrijf te maken. Toch rijzen bij Daal al twijfels over de haalbaarheid hiervan. Hoe lang zal Kus&Sloop in zijn huidige vorm nog bestaan? Vers Beton interviewde de betrokken partijen en bracht zo de verschillende visies op het belang van economische duurzaamheid in kaart.

Lees verder op VersBeton.nl