Peter-van-HeemstTrots presenteert de sectie Politiek van Vers Beton haar nieuwe columnist Peter van Heemst. Vanaf komende vrijdag zal de oud-lijsttrekker van de PvdA zijn licht laten schijnen op de Rotterdamse politiek. Voor wie de achtergrond van Peter niet kent: hier een kennismakingsinterview.

 Je politieke loopbaan beslaat ruim 35 jaar. Zou je dat kunnen terugbrengen tot vijf minuten?
“Haha! Nou, daar gaat-ie. In 1978 werd ik namens de PvdA Statenlid in de provincie Zuid-Holland. Dat was geen fulltimebaan, ik was ook nog beleidsmedewerker van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Na negen jaar als Statenlid werd ik ook gedeputeerde van Zuid-Holland. Toen was het duale stelsel nog niet ingevoerd en was je als gedeputeerde ook Statenlid. Dat heb ik vier jaar gedaan.

Lees verder op VersBeton.nl