Op donderdag 8 november staat theatergroep ZEP met MC Shake, een hiphop-versie van Shakespeare’s Comedy of Errors (Spel van Vergissingen), in de Gouvernestraat in Rotterdam. Vanwege de bezuinigingen op cultuur wordt het waarschijnlijk de laatste keer dat je de theatergroep kan bewonderen. ‘Door het kutbeleid van de overheid hangen wij aan een zijden draadje’, zegt regisseur Peter Pluymaekers.

Het verhaal van MC Shake speelt zich af in New York. Als de beroemde MC Egon zelfmoord pleegt, is zijn vrouw genoodzaakt haar twee pasgeboren identieke tweelingen te scheiden. De kinderen groeien daardoor op zonder dat ze hun identieke tweelingbroer leren kennen. Na 25 jaar treffen de vier elkaar weer tijdens een rap battle, waarna er allerlei grappige vergissingen en misverstanden plaatsvinden.

Lees verder op Grazen.nl