Eind mei wordt de nieuwe mixtape van de Fakkelteitgroep uit. In het kader daarvan hield ik een kort interview met Sticks, min of meer de mentor van de groep.

Er komt weer een nieuwe Fakkelteitgroep Mixtape aan! 26 Mei zal de derde FTG mixtape aan het publiek gepresenteerd worden in de Utrechtse Tivoli. 1 Juni zal de plaat aan onze zuiderburen gepresenteerd worden met een feest in Antwerpen.

De vorige mixtape werd door het publiek zeer goed ontvangen. Tracks als ‘Wij Zijn’ van Boef en de Gelogeerde Aap, ‘Rijkdom’ van Sticks, Rosco en Akwasi en ‘Kaapstad’ van Freez en Sticks stonden op de tape. ‘Op dezelfde manier zullen we de nieuwe mixtape inrichten,’ vertelt FTG-mentor Sticks. ‘Er zullen een aantal tracks van bijvoorbeeld Zo Moeilijk en Boef en de Gelogeerde Aap opstaan, die niet op hun recent uitgebrachte album staan, maar die ze speciaal voor de mixtape gemaakt hebben. Verder beschouwen we de mixtape vooral als een leuke speeltuin. Zo hebben James en Nosa een track op een beat van Boef opgenomen en sta ik met Rosco en Freez op een beat van Henning. Dat is het leuke aan een mixtape. We kunnen dingen uitproberen, en als het goed klinkt zetten we het erop.

De Fakkelteitgroep is de laatste jaren een hechte groep muzikanten geworden. Als één van de leden een releaseparty heeft, geven altijd wel een aantal andere FTG’ers acte de presence op de releaseparty. Ook verschijnen de FTG’ers regelmatig op elkaars albums en nu is er dus alweer de derde mixtape. ‘De basis van de Fakkelteitgroep is vriendschap,’ vertelt Sticks. ‘Daarnaast vinden we de muziek die we maken gewoon tof. Ik ben echt een fan van bijvoorbeeld Boef en de Gelogeerde Aap, of van Zo Moeilijk. Maar ook Freez gaat met een album komen. Ik ben er trots op dat hij me bepaalde zaken toevertrouwt, dat hij met me overlegt over sommige tracks, over videoclips, over alles. Dat ik op die manier iets voor hem kan betekenen. En ik vind het natuurlijk een eer dat hij uiteindelijk het FTG-logo op zijn album wil zetten. Dat betekent toch dat wij een echt muzikaal verbond zijn. Dat is gewoon vet.’